Veilig zelfstandig wonen

Lea biedt veel stabiliteit en ondersteuning, om u een zeker en veilig gevoel te geven tijdens het lopen. Ook de ingebouwde metronoom kan u hulp bieden bij het lopen. Door slimme technologieën te gebruiken verkleint Lea de kans op vallen. Tijdens het lopen zorgt Lea ervoor dat uw houding gemeten wordt waardoor u niet uit balans kan raken. U hoeft niet meer bang te zijn om te vallen doordat Lea de voorwerpen rondom u meet en veilig en op tijd stopt. Mocht er echter toch iets gebeuren, brengt Lea u snel in contact met familie of een zorgmedewerker.
Door u het vertrouwen in uzelf terug te geven, kunt u weer meer activiteiten ondernemen en meer genieten van het leven. Met minder hulp van anderen, kunt u met Lea zelfstandig en veilig wonen.

Voor een gezond en actief leven

Om u te helpen om gezond te blijven en jonger te voelen, stimuleert Lea u om meer te bewegen. Op een leuke en eenvoudige manier kunt u in uw eigen omgeving op één moment zowel genieten als oefenen. U kunt Lea ten dans vragen, waarbij u door haar op een veilige manier geleid zal worden op het ritme van uw favoriete muziek.
Om uw spierkracht en beweegmogelijkheden te vergroten, hebben wij een team van specialisten verzameld die een uniek trainingsprogramma heeft samengesteld. Deze oefeningen kunnen speciaal naar uw wens geselecteerd en aangepast worden. En bovendien zal Lea u persoonlijk begeleiden en motiveren tijdens het uitvoeren van de oefeningen in uw vertrouwde omgeving.

Sociaal contact

Regelmatig bewegen is belangrijk om actief en fit te blijven, echter is het wel belangrijk dat dit op een veilige en gecontroleerde manier plaatsvindt. Lea ondersteunt de gebruiker waardoor het gevoel van veiligheid vergroot kan worden en bovendien het valrisico kan verminderen. De speciaal voor Lea ontwikkelde beweegprogramma’s maken het mogelijk om op een leuke manier en in een vertrouwde omgeving te bewegen; zowel individueel als in groepsverband.