Ervaringen met Lea

Uit de eerste resultaten van Lea is gebleken dat Lea effect heeft bij mensen met Parkinson en tal van voordelen biedt bij het leven met Parkinson. Parkinson patiënten Kees en Ruud vertellen samen met hun naasten hun verhaal en de ervaring die zij met Lea gehad hebben. Zorgprofessional Trudy is als ParkinsonNet fysiotherapeute gespecialiseerd in Parkinson en legt het belang van Lea uit. Irma, voorzitster en tevens oprichtster van Parkinson Café Delft en omstreken én zelf Parkinson patiënt, wil vanuit haar eigen ervaring iets betekenen voor Parkinson patiënten en spreekt haar verwachtingen van Lea uit.

Onderstaande video’s zijn tot stand gekomen in samenwerking met het Parkinson Café.

Kees en Francien over Lea

Kees heeft Parkinson. Hij en zijn vrouw maken kennis met Lea en vertellen wat Lea voor hen kan betekenen.

Bekijk de video

Ruud danst met Lea

Parkinson patiënt Ruud en zijn vriendin Marian vertellen hun verhaal en de ervaring die zij onlangs met Lea gehad hebben.

Bekijk de video

Fysiotherapeut over de voordelen van Lea

Trudy is ParkinsonNet fysiotherapeute met een specialisatie in Parkinson. Zij legt uit welk belang Lea kan hebben bij Parkinson patiënten en waarom Lea haar steun biedt tijdens de behandeling bij Parkinson.

Bekijk de video

Oprichter Parkinson Café aan het woord

Irma Scheurink is voorzitster en oprichtster van Parkinson Café Delft en heeft zelf Parkinson. Ze wil iets kunnen betekenen voor andere Parkinson patiënten en is altijd opzoek naar oplossingen, om het leven voor Parkinson patiënten zo prettig mogelijk te maken.

Bekijk de video

Dhr. van den Berg

Dankzij Lea ben ik minder afhankelijk van anderen, zoals mijn dochter en zorgprofessionals. En Lea staat altijd voor mij klaar, wel zo makkelijk!

Via een vriendin van mijn dochter kreeg ik Lea eerst op proef. Dat beviel goed; ik kan haar niet meer missen! Als ik bijvoorbeeld wil opstaan, dan helpt ze. Fijn, want ik heb de ziekte van Parkinson. Ook bij het lopen heb ik steun aan haar. Ze remt automatisch af als ik te veel naar voren hel, zodat ik minder vaak val. Als ik ga wandelen, stel ik de ingebouwde metronoom in. Die geeft het tempo aan: dat helpt bij lopen. Bewegen gaat makkelijker met Lea en als ik onderweg wil rusten, klap ik het robot-stoeltje uit.

Geheugensteun

Lea houdt mijn afspraken bij en kan mij daar hardop pratend aan herinneren. Daarnaast kan ik via Lea videobellen en tekstberichten versturen om zo makkelijker contacten te onderhouden. Verder staan er op de tablet oefeningen en dansen. Als ik een dans aanklik, zie ik een filmpje van de passen en armgebaren. Die voer ik dan samen met Lea uit. Heel leuk!

Lea aanpassen naar behoeften

Lea kan worden afgestemd op mijn persoonlijke behoeften. Er wordt binnenkort voor gezorgd dat Lea wat sneller remt. Ook krijg ik een polshorloge met een soort afstandsbediening, daardoor kan Lea voortaan zelfstandig naar mij toe komen!

Dhr. van Deursen

“Lea is een geweldige uitkomst. Zou ik haar vanuit mijn professionele en bedrijfskundige achtergrond beoordelen, zou ik zeggen: ‘ja, dit product gaat het wel redden.’

De fysio-oefeningen die ik moet doen kun je in Lea programmeren. Met een gewone rollator was dit al einde oefening geweest, daar zou ik veel vaker mee zijn gevallen.

Ik en mijn vrouw hebben het idee dat Lea, en de daarmee toegenomen bewegingsvrijheid, de ontwikkeling van mijn ziekte heeft geremd. We dachten dat het nu al veel erger zou zijn.

Lea voor Parkinson

Benieuwd naar de voordelen die zorgrobot Lea te bieden heeft aan Parkinsonpatiënten?

Meedoen aan onderzoek

Bent u zorgprofessional of Parkinson patiënt en wilt u bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek naar het effect van Lea bij Parkinson?