Robot Care Systems

Robotica dreamteam

Door vergrijzing en andere maatschappelijke en demografische ontwikkelingen is de toekomst van robotica reeds begonnen; de producten van RCS zijn dan ook ontwikkeld om dóór te gaan, daar waar menselijke inspanningen ophouden of tekortschieten. Niet met zielloze machines, maar met de inzet van zelfstandig werkende medische middelen die ontwikkeld zijn vanuit het hart. Bovendien moet deze technologie begrijpelijk en toegankelijk zijn. Lea maakt dit mogelijk.

Heldere, winstgevende toekomstvisie Robot Care Systems (RCS) is een werkmaatschappij van Robot Robots Company (RRC), dat robotica beschikbaar wil maken voor zowel bedrijven en organisaties als consumenten en instellingen. Dat kunnen wij niet alleen. De 25 hooggeschoolde medewerkers van RCS werken graag samen met onderzoek partners van universiteiten en kennisinstituten en zakelijke partners uit binnen- en buitenland. Daadkracht en een heldere, ambitieuze toekomstvisie kenmerken onze projecten; vandaar dat wij tevens actief op zoek zijn naar distributeurs en verkoopkanalen voor Lea, zowel nationaal als internationaal. Want het ontwikkelen en bouwen van robotica is één ding – Lea wil ook de wijde wereld in!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Robotica Dreamteam

Vacatures

Momenteel zijn wij op zoek naar een Sales Manager Nederland, Marketing Communicatie medewerker en een Costumer service expert. Ben jij de persoon die wij zoeken?
Je motivatiebrief voorzien van CV kun je tot en met 5 juli mailen naar onze freelance P&O Adviseur Annemiek Voss. e-mail:  hr@robotcaresystems.com

 

Heb je inhoudelijke vragen?
Bel Wouter Markus (Commercieel directeur (06-553 72 507).

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Vacature: Sales Manager Nederland (fulltime)

Ben jij echt gemotiveerd om een zorginnovatie naar de markt te brengen?
Wil jij een actieve bijdrage leveren aan de verkoop van Lea, ons robot – loophulpmiddel voor de zorgmarkt? Vind je het een uitdaging om te werken voor een startup / scaleup organisatie die hard op weg is om een high-end organisatie te worden? Kun jij je langdurig en intensief inzetten voor nieuwe- en bestaande klanten en distributeurs? Kun je snel schakelen, commercieel meedenken en ben je wakker genoeg om iedere dag met hart en ziel te werken voor Robot Care Systems? Dan zijn we op zoek naar jou!


De functie
Als sales manager wordt je verantwoordelijk voor het gehele commerciële proces van A tot Z in Nederland. Je stuurt distributeurs aan en boort nieuwe verkoopkanalen aan en tegelijkertijd begin je met het binnenhalen van nieuwe klanten. Je ontwikkelt acties om prospects binnen te halen en je volgt leads op. Daarnaast ben je als relatiebeheerder verantwoordelijk voor het onderhouden en verder uitbouwen van de bestaande relaties en distributeurs.

In alle fasen van het verkoopproces ben je proactief, analytisch en adviserend werkzaam om tot kwalitatief hoogwaardige klantoplossingen te komen. Samen met de product manager werk je plannen uit om de Lea goed naar de Nederlandse markt te brengen en die plannen voer je ook uit.

De verkooporganisatie in Nederland staat nu in de stijgers; als sales manager bouw je deze samen met de commercieel directeur verder uit.

Je schakelt snel en je kunt diverse projecten tegelijkertijd begeleiden vanaf offertefase tot en met aftersales. Je fungeert als sparringpartner van de commercieel directeur met de ambitie om onze prachtige organisatie langdurig te versterken en uit te bouwen.


Je profiel:

 • Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau;
 • Je beschikt over minimaal 5 jaar relevante commerciële werkervaring in de zorgsector;
 • Je hebt ervaring met B2B2C sales; verkoop van een (zorg)product aan de consument via distributeurs;
 • Je beschikt over een netwerk in de zorgsector, bij voorkeur in de ouderen- of revalidatiezorg,
 • Je werkt proactief, commercieel en dienstverlenend aan elke klantvraag,
 • Je bent een actieve relatiebouwer met een lange adem,
 • Je beschikt over een pionierende, resultaatgerichte mentaliteit,
 • Je hebt affiniteit met het verkopen van technologie en/of IT systemen
 • Je vindt het heerlijk in jonge, informele, internationale projectteams te werken waar Engels vaak de voertaal is,
 • Je beschikt over een goede dosis positieve energie en humor.


Welkom bij Robot Care Systems
Wij zijn gespecialiseerd in de inzet van zelfstandig werkende medische hulpmiddelen die ontwikkeld zijn vanuit ons hart. Onze robotica-technologie is begrijpelijk en toegankelijk voor de doelgroep. LEA is onze innovatieve en persoonlijke zorg-assistent. Door het gebruik van robottechnologie creëren we producten die ouderen en patiënten ondersteuning bieden om langer en veiliger in de eigen woonomgeving te verblijven.  Onze 20 hooggeschoolde, internationale medewerkers van RCS werken samen met universiteiten en kennisinstituten.


Wij bieden je:
een uitdagende- en zelfstandige baan waarin je je commerciële ei volledig kwijt kunt. Je werkt in een enorm gemotiveerd team in een dynamische omgeving met unieke producten. Er is veel ruimte voor ontwikkeling, groei en niet te vergeten plezier!

Uiteraard bieden we goede primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden inclusief lease auto, laptop en telefoon.


Solliciteren
Heb je Interesse? Je motivatiebrief voorzien van CV kun je tot en met 5 juli mailen

naar onze freelance P&O Adviseur Annemiek Voss. e-mail:  hr@robotcaresystems.com

Heb je inhoudelijke vragen? Bel Wouter Markus (Commercieel directeur (06-553 72 507).

Op verzoek is een uitgebreide Engelstalige vacaturetekst beschikbaar.

 

De eerste gespreksronde vindt plaats op dinsdagochtend 10 juli.

Je ontvangt uiterlijk 6 juli een reactie op je sollicitatie.

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Vacature: Marketing Communicatie medewerker (fulltime)

Are you truly motivated to communicate innovation to the care market?
Wil jij verantwoordelijk zijn voor het coördineren en uitvoeren van aantrekkelijke, relevante en afwisselende marketing communicatie content voor onze klanten, leveranciers en prospects?

Vind je het een uitdaging om te werken voor een scale-up organisatie die hard op weg is om een voorname plaats in Nederland en daarbuiten te verwerven? Denk je niet in hokjes, ben je een aanpakker en kun je schakelen tussen het schrijven van online teksten, het ontwikkelen van PR en marketing acties, het mede opnemen van de telefoon en het bedenken van slimme mailingen?

Ben je wakker genoeg om iedere dag met hart en ziel te werken voor Robot Care Systems? Dan zijn we op zoek naar jou!

 

De functie
Als Marketing Communicatie medewerker ben je verantwoordelijk voor alle marketing- en communicatie-activiteiten voor onze snel groeiende internationale organisatie. Je zet, vanuit de zorrgvuldig opgezette huisstijl je grafische en communicatieve vaardigheden in om Lea goed in de markt te positioneren. Je bewaakt de huisstijl van de website en andere online- of print-media middelen voor o.a. beurzen en congressen.

Je gaat mee naar beurzen, doet mee aan demo’s en trainingen en hebt goede presentatie-vaardigheden.

Je zet online- en offline kanalen optimaal in. Je werkt op het snijvlak van e-marketing, web- en social media communicatie en commerciële leadgeneratie. Je vindt het een uitdaging om marketing- en (online) communicatie uitingen te bedenken en uit te voeren die de doelgroepen op de juiste manier weten te raken.

Je ondersteunt het MT met informatieverzoeken en je volgt deze verzoeken efficiënt en accuraat op. In onze jonge, innovatieve organisatie denken we niet in functiehokjes en pakt ieder teamlid aan wat nodig is om onze prachtige organisatie te versterken en verder uit te bouwen. We zoeken iemand die naast marketing-communicatie vaardigheden iets extra’s meebrengt voor Robot Care Systems en Lea.

Je profiel:

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding (bijvoorbeeld Media, Informatie & Communicatie)
 • Als aanstormend talent ben je -na enige jaren werkervaring- op zoek naar een nieuwe uitdaging,
 • Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van online- offline- en social media en data analyse (WordPress, Illustrator, Photoshop en Indesign)
 • Je hebt ervaring met content creëren en redigeren voor websites,
 • Je bent een goede tekstschrijver die de huisstijl perfect bewaakt,
 • Ervaring met CRM, bij voorkeur Salesforce
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal (Duits is een pré),
 • Je vindt het heerlijk in jonge, innovatieve, internationale projectteams te werken waar Engels de voertaal is,
 • Je beschikt over een goede dosis positieve energie en humor,
 • Je bent woonachtig in Den Haag of in de nabije omgeving.

 

Welkom bij Robot Care Systems
Wij zijn gespecialiseerd in de inzet van robotica voor de zorg die ontwikkeld zijn vanuit ons hart. Onze technologie is begrijpelijk en toegankelijk voor de doelgroep. LEA is onze innovatieve en persoonlijke zorg-assistent. Door het gebruik van robottechnologie creëren we producten die ouderen en patiënten ondersteuning bieden om langer en veiliger in de eigen woonomgeving te verblijven.  Onze 20 hooggeschoolde, internationale medewerkers van RCS werken samen met universiteiten en kennisinstituten.

 

Wij bieden je:
een uitdagende- en zelfstandige baan waarin je je communicatieve ei volledig kwijt kunt. Je werkt in een enorm gemotiveerd team in een dynamische omgeving met unieke producten. Er is veel ruimte voor ontwikkeling, groei en niet te vergeten plezier!

Uiteraard bieden we goede primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren

Heb je Interesse? Je motivatiebrief voorzien van CV kun je ZO SPOEDIG MOGELIJK mailen

naar onze freelance P&O Adviseur Annemiek Voss. e-mail:  hr@robotcaresystems.com

Heb je inhoudelijke vragen? Bel Wouter Markus (Commercieel Directeur) 06-55372507.

Wij streven ernaar om de eerste gespreksronde op dinsdag 10 juli te laten plaatsvinden.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld

 

Vacature: Customer service expert (fulltime)

Are you truly motivated to support innovation to the care market?
Wil jij verantwoordelijk zijn voor de commerciële en administratieve ondersteuning aan onze klanten, prospects, leveranciers en je interne collega’s? Heb jij excellente communicatievaardigheden en doe je de extra stap voor een tevreden klant? Fungeer je graag als eerste aanspreekpunt om alle vragen vanaf offertefase t/m levering op te pakken en te behandelen?

Denk je niet in hokje, maar oplossingsgericht en hoor je de werkelijke vraag achter een vraag? Ben je wakker genoeg om iedere dag met hart en ziel te werken voor Robot Care Systems? Dan zijn we op zoek naar jou!

 

De functie
Binnen onze jonge, informele organisatie biedt je commerciële- en administratieve ondersteuning aan de klanten, prospects, leveranciers, de sales afdeling en overige interne afdelingen. Je fungeert als telefonisch aanspreekpunt en vraagbaak en je behoudt overzicht in alle lopende zaken. Als “spin het web” en “rots in de branding” ben je verantwoordelijk voor een kwalitatief hoge uitvoering van de dagelijkse operationele verkoop- en administratieprocessen. Je bent in staat om voor alle betrokken partijen een win-win situatie te creëren.

 

Kerntaken:

 • Afhandelen, registreren en opvolgen van inkomende gesprekken en emails van klanten en distributeurs
 • Registreren, distribueren en controleren van alle leads en contacten in ons CRM systeem
 • Voorbereiden, opstellen en opmaken van offertes en calculaties in samenspraak met de afdeling Sales,
 • Coördineren van projecten in het offertetraject en het bijhouden van de offertelijst,
 • Verwerken van getekende offertes tot order,
 • Telefonisch adviseren en begeleiden van klanten, prospects en leveranciers over prijzen, condities, logistiek traject en beantwoorden van veel overige vragen.
 • Verzorgen van de logistieke activiteiten zodat Lea op tijd en conform afspraak bij de klant geïnstalleerd wordt.
 • Intern centraal contactpunt voor het gehele team (spin in het web)

Je profiel:

 • Je hebt een afgeronde MBO+ of HBO opleiding,
 • Ervaring met CRM (we gebruiken Salesforce)
 • Je beschikt over minimaal 3 jaar relevante werkervaring,
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal, kennis van een derde taal (frans, duits of spaans) is een pré.
 • Klant- en servicegericht werken is vanzelfsprekend voor jou,
 • Je vindt het heerlijk in jonge, innovatieve, internationale projectteams te werken waar Engels de voertaal is,
 • Je beschikt over een goede dosis positieve energie en humor,
 • Je brengt iets extra’s mee waardoor het team en de organisatie jouw diversiteit nodig heeft.
 • Je bent woonachtig in Den Haag of in de nabije omgeving.


Welkom bij Robot Care Systems
Wij zijn gespecialiseerd in de inzet van zelfstandig werkende medische hulpmiddelen die ontwikkeld zijn vanuit ons hart. Onze robotica-technologie is begrijpelijk en toegankelijk voor de doelgroep. Lea is onze innovatieve en persoonlijke zorg-assistent. Door het gebruik van robottechnologie creëren we producten die ouderen en patiënten ondersteuning bieden om langer en veiliger in de eigen woonomgeving te verblijven.  Onze 20 hooggeschoolde, internationale medewerkers van RCS werken samen met universiteiten en kennisinstituten.


Wij bieden je:
een uitdagende- en zelfstandige baan waarin je je commerciële ei volledig kwijt kunt. Je werkt in een enorm gemotiveerd team in een dynamische omgeving met unieke producten. Er is veel ruimte voor ontwikkeling, groei en niet te vergeten plezier!

Uiteraard bieden we goede primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden inclusief lease auto, laptop en telefoon.


Solliciteren
Heb je Interesse? Je motivatiebrief voorzien van CV kun je tot en met 5 juli mailen

naar onze freelance P&O Adviseur Annemiek Voss. e-mail:  hr@robotcaresystems.com

Heb je inhoudelijke vragen? Bel Wouter Markus (Commercieel directeur (06-553 72 507).

Op verzoek is een uitgebreide Engelstalige vacaturetekst beschikbaar.

 

De eerste gespreksronde vindt plaats op dinsdagochtend 10 juli.

Je ontvangt uiterlijk 6 juli een reactie op je sollicitatie.

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Vacature: Robot Applicatiebeheerder

Wat ga je doen?
In de functie van Robot Applicatiebeheerder ondersteun je de organisatie op het gebied van beheer, onderhoud en inrichting van onze zorg robot Lea, borg je samen met je collega’s continu het operationeel laten zijn van de  robots. De volgende werkzaamheden staan centraal:

 • Je lost, samen met leveranciers, issues op en werkt aan de doorontwikkeling van de Lea software.
 • Je werkt samen met collega’s van r&d, productie en sales.
 • Je test, accepteert en levert wijzigingen in de Lea software op.

 

Wie ben je?
Je hebt in deze veelzijdige functie veel affiniteit met robotica en beschikt over enthousiasme en oplossingskracht. Om deze werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren vragen wij iemand die zich duidelijk herkent in de volgende competenties en vaardigheden:

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding (bij voorkeur richting Informatica of vergelijkbaar)
 • Mondelinge en schriftelijke vaardigheid in het Nederlands
 • Een servicegerichte instelling.
 • Ervaring met C++ en Python
 • Ervaring met nodejs, html en linux systemen is een pre.

 

Wat kan je verwachten?
Je werkt in een leuk team met enthousiaste collega’s aan een nieuw en innovatieve product. Je kunt rekenen op een salaris dat past bij je functie en ervaring. Wij stimuleren je om kennis op te doen en het maximale uit je vakmanschap te halen.

Wie zijn wij?
Robot Care Systems, gevestigd in Den Haag, werkt aan innovatie in de zorg met behulp van smart devices. Ons product Lea is een slimme loop hulp middel, die niet alleen ondersteuning bied bij het lopen maar waar de gebruiker ook bijvoorbeeld oefeningen kan doen, beeldbellen, herinneringen invoeren en de robot kan weg sturen om op te laden. Naast het ontwikkelen van zorg hulp middelen ontwikkeld ons zuster bedrijf Robot Engineered Systems een zelf rijdende bus, er is een nauwe samenwerking tussen Robot Care Systems en Robot Engineered Systems.

Stuur uw CV en motivatiebrief naar : m.bruinink@robotcaresystems.com

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Vacature: Android Developer

Job description
You will be working Lea (lean Empowering Assistant) the care robot. Lea is a robotic walking aid designed to enhance the recovery speed of people in rehabilitation and make it possible for those needing a walking aid to live independently at home. Earlier this year Lea was released to the market and delivered to its first costumers.

Leas main user interface is an android tablet which is the gateway between the user and Leas functionalities. The current functionalities includes video calling, messaging, send away, exercising, dancing and reminders. Your main responsibilities will include:

 • Design and implement new features and functionalities
 • Support and maintain Leas main android development
 • Analyze and root cause software issues
 • Estimate effort for software development

Qualifications

 • Bachelors degree in software engineering / computer science
 • Experience working with Java and Android
 • 2 years of relevant working experience
 • Experience with software version control
 • Proficient in English

Preferred qualifications

 • Experience working with Test Driven Development
 • Experience working with Python
 • Experience with Continuous Integration
 • Experience with Software Deployment
 • Working with SCRUM

 

What we offer
A challenging work environment with opportunity to work on technology of the future with excellent career opportunities in our rapidly growing company. A market conform salary, based on your experience and education.

 

Work location
We are located in The Hague, the Netherlands. Robot Care Systems focuses on automated/smart systems for the care market, mainly focusing on care at home. Our goal is to enhance the independence and quality of live of those needing a walking aid through technological innovation, while avoiding the appearance of something high-tech /complicated. We work with a young and international team (over 5 nationalities) in a very dynamic & growing working environment. Other than working on solutions for care systems our sister company Robot Engineered Systems works on autonomous driving vehicles. There is a close collaboration between Robot Care Systems and Robot Engineered Systems.

 

How to apply?

Please send your CV to m.bruinink@robotcaresystems.com

 

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld