Veelgestelde vragen

Voor wie is Lea geschikt?

Lea is geschikt voor mensen die meer steun nodig hebben dan de basic rollator kan bieden. Een andere reden kan zijn dat men een verhoogd valrisico heeft door onveilig looppatroon. Een derde doelgroep zijn mensen met parkinsonisme.

Naast deze fysieke beperking kan Lea ook cognitieve steun bieden door haar agenda en de gebruiker actief te herinneren aan afspraken. Ook zal helpt Lea mensen te motiveren om te bewegen, waar de motivatie laag is, maar wel nodig voor verder herstel.

Hoeveel kost Lea?

Lea wordt door onze distributiepartners te koop aangeboden of verhuurd. Robot Care Systems heeft adviesprijzen, waarbij onze partners vanzelfsprekend vrij zijn u een passende prijs aan te bieden. Indien u direct een passende offerte wilt ontvangen, klik hier. Robot Care Systems hanteert een adviesprijs van €10.999 of verhuur vanaf €380 per maand, exclusief eventuele accessoires.

Kan Lea ook buitenshuis gebruikt worden?

Ja, Lea kan zeker buitenshuis gebruikt worden en is ook spatwaterdicht. Hellingen ga je probleemloos op en af, door de motor ondersteuning. Alleen obstakeldetectie kan buiten niet gebruikt worden.

Is Lea inklapbaar? / Hoe kan je Lea meenemen?

Met de hoogteverstelling, kan je Lea lager maken. In breedte is Lea helaas niet inklapbaar. Lea is mee te nemen in de auto, dit is wel afhankelijk van de grootte van de kofferbak en of er hulp is die Lea in en uit de auto kan helpen tillen.

Wordt Lea vergoed door de zorgverzekering?

Helaas wordt Lea nog niet vergoed, hier wordt hard aan gewerkt.

Hoelang kunnen de batterijen van Lea mee?

U kunt 8 uur lang actief gebruik maken van Lea. Echter zal niemand acht uur per dag lopen, dansen of videobellen. Wij adviseren om Lea elke nacht zelf naar de oplader te laten rijden.