tot en met 19 april

Luxe: niet altijd in geld uit te drukken. Zo kan luxe een duur of schaars object zijn, of een product dat je tijd of bewegingsvrijheid geeft. In die laatste categorie kan je ook Lea plaatsen, die mensen met behoeftes in loopondersteuning een “luxe” kan bieden. Om een idee te kunnen vormen wat voor jou luxe is, heeft Cube Design Museum een expositie ingericht met het thema ‘Luxe?’.

 

Cube Design Museum over de expositie:

In de expositie LUXE? prikkelen dure, schaarse en authentieke objecten je diepste verlangens… of toch niet? Ben je slecht ter been, dan is comfortabel wandelen met een interactieve robotrollator pure luxe. Nederlandssprekende Real Doll Robin neemt gevoelens van eenzaamheid weg en hoe strak en stijlvol de Zigzagchair van Rietveld er ook uitziet, misschien is een uurtje in een hangmat van IKEA wel jouw ultieme luxemoment.

Aan de hand van de meest onverwachte, revolutionaire en spraakmakende ontwerpen neemt deze expositie je mee op een persoonlijke ontdekkingstocht naar jouw idee van luxe.

Cube ontwikkelde samen met experts op het gebied van luxe en design een uitgebreide expositie rondom het vraagstuk: LUXE? Luxe is namelijk controversieel en aan verandering onderhevig. Ongelijkheid in de wereld, een eindige bron van grondstoffen en een alsmaar veranderend tijdsbeeld nodigen uit tot nadenken of ons beeld van luxe nog wel een houdbare zaak is.

 

Cube over Lea:

Onze behoeften veranderen en daarmee ook ons verlangen naar luxe. De grote uitdagingen en problemen van onze tijd gaan niet aan luxe voorbij. Hoe gaat ons leven er bijvoorbeeld uit zien als wij minder mobiel worden? De Lea Care is de eerste interactieve robotrollator ter wereld die ervoor zorgt dat minder mobiele mensen langer actief blijven. De gemotoriseerde Lea kan met een afstandsbediening naar de gebruiker rijden en vergroot tegelijkertijd de mobiliteit van de gebruiker dankzij de eenhandige bediening, sensoren en een intelligent toegankelijk bedieningspaneel.

 

Voor tickets en meer informatie:

www.cubedesignmuseum.nl