LEA reist naar Finland

Finland is één van de landen waar onderzoek gedaan is naar de ontwikkeling van LEA. Twee dames op leeftijd in het Koivukylä Elderly Center hebben drie weken met een prototype van LEA geleefd en zijn erg tevreden.

Testgebruikster Taimi had voorheen angst om te lopen, vanwege haar veelvuldige valpartijen. LEA echter is stabiel en voorkomt vallen. Taimi: “Ik praat niet langer tegen mezelf maar tegen LEA. Wanneer LEA me waarschuwt met ‘obstakel op links’, dan antwoord ik ‘maakt niet uit, we gaan eromheen!”

Anja: “LEA is aardig en heeft me goed geholpen, bijvoorbeeld door me aan dingen te herinneren. Ook kon ik voorheen moeilijk opstaan uit een stoel, maar met de dubbele handgrepen LEA lukt dat wel, ondanks de reuma in mijn handen.”

De testcoordinator

Jaron is verpleegkundige in het Koivukylä Elderly Center en heeft testgebruiksters Taimi en Anja begeleid. “Ik heb mogen ervaren dat slimme technisch-medische middelen ouderen kunnen helpen om zelfstandiger te bewegen. Zo worden zorgwerkers en ouderen allebei geholpen.”

nieuws_lea